• مربوط به موضوع » <-PostCategory->

مکث در ایام اربعین حسینی

حسین علیه السلام


  

 

امام حسین (ع) با انقلاب مردمی خود در عاشورا , نخستین ضربه را با آن شکوه و عظمت و زیبائی بر پیکر نظام حاکم اشرافی می کوبد . انقلابی که راهبر و راهرو آن از متن مردم برخاسته اند . امام می داند که پیروز نخواهد شد و می داند که نظام ضد مردمی حاکم , با آن همه قدرت نظامی و تبلیغاتی شکسست نمی خورد . اما این را هم خوب می داند که اگر او , همین اکنون با خون خود اعتراض نکند این نظام موروثی و تجملی و ضد مردمی و ضد اسلامی , که الان بر سر قدرت است , قرن ها در پوشش اسلام و سنت پیغمبر , مردم را به اسارت و بدبختی خواهد کشاند . بنام رضای خدا و بنام مقدس ترین ارزش ها ...


دکتر علی شریعتی / کتاب شیعه / صفحه 136

دکتر علی شریعتی / کتاب حسین وارث آدم

 

 یادت همیشه فروزان ای شمع روشن یادها

 

 

 



مکث در جواب
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

جواب نگاه مهربان را با لبخند
جواب دورنگی را با خلوص
جواب مسئولیت را با وجدان
جواب بی ادب را با سکوت
جواب خشم را با صبوری
جواب پشتکار را با تشویق
جواب کینه را با گذشت
جواب گناه را با بخشش
جواب دلمرده را با امید
جواب منتظر را با نوید

 



10باورنادرست از دیدگاه روانشناسان
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->



هر يك از ما در زندگي‌مان نسبت به رويدادها و پديده‌هاي مختلف باورهايي داريم كه گاه حاضريم بشدت از آنها دفاع كنيم و هيچ‌گونه حرفي برخلاف آن نشنويم.

برخي از اين باورها محصور به يك فرهنگ يا جامعه خاص نيست و چنان تعميم يافته است كه اكنون بسياري از مردم جهان به آنها اعتقاد دارند.

اين باورها كه بدون هيچ‌گونه پشتوانه علمي است شبيه افسانه‌هايي مي‌ماند كه نسل به نسل به ما انتقال يافته و ما آن را پذيرفته‌ايم.

در زير به برخي از اين باورهاي نادرست كه در تحقيقات مختلف روان‌شناسان به نادرستي و بي‌اعتباري آنها اشاره شده است، مي‌پردازيم.

بروز خشم بهتر از فرونشاندن آن است. اكنون روان‌شناسان دريافته‌اند كه بروز خشم در واقع موجب بيشتر شدن خشم و پرخاشگري مي‌شود. ضربه زدن يا شكستن چيزي بعد از خشم موجب كاهش‌ آن و احساس بهتر نمي‌شود، بلكه اين كارها منجر به افزايش خشم مي‌شود. بهتر است خشم‌ خود را مديريت و كنترل كنيم،‌ نفس‌هاي عميق بكشيم و فكرمان را در مورد موقعيتي كه منجر به خشمگيني ما شده است، تغيير دهيم.

افراد معتاد به الكل و سيگار مي‌توانند هر زمان كه بخواهند ترك كنند. برخلاف اين باور، تحقيقات نشان داده است كه تنها 18 درصد افراد معتاد به الكل يا سيگار مي‌توانند ترك كنند و بقيه افراد هيچ‌گاه موفق نمي‌شوند.

هر قدر كه سن‌ ما بالاتر مي‌رود، غمگين‌تر مي‌شويم. تحقيقات نشان مي‌دهد، شادترين گروه سني افراد بالاي 65 سال هستند. در يك تحقيق كه روي 28 هزار آمريكايي انجام شد، يك سوم از افراد مسن گزارش كرده بودند كه خيلي شاد هستند.

اغلب افراد تنها از 10 درصد مغزشان استفاده مي‌كنند. دكتر ليلينفيلد، روان‌شناس آمريكايي اين باور را يك تفسير انحرافي از ادعاهاي قديمي مي‌داند، يعني زماني‌كه دانشمندان هنوز از عملكرد 90 درصد مغز آگاه نبودند. او مي‌گويد: «من آرزو مي‌كنم كه اين افسانه درست باشد، اما متاسفانه درست نيست.»

متضادها جذب همديگر مي‌شوند. به باور روان‌شناساني همچون دكتر ليلينفيلد، اين يك افسانه بالقوه خطرناك است، زيرا اين باور مي‌تواند افراد را براي دوستي و ازدواج به آدرس‌هاي غلطي بفرستد. تفاوت زياد همسران در ويژگي‌هاي شخصيتي، باورها و نگرش‌ها يكي از عمده‌ترين دلايل شكست افراد در زندگي‌ مشترك است.

مي‌توانيد هركاري را كه بخواهيد انجام دهيد. اين نكته درست است كه بايد خودپنداره‌تان را ‌‌بهبود ببخشيد، گفت‌وگوي منفي با خود نداشته باشيد و به خود پيام‌هاي تصديق‌كننده بدهيد، اما آيا بايد صرفا اعتماد به نفس را افزايش داد؟ احتمالا نمي‌توانيد تنها با داشتن اعتماد به نفس بالا در كاري موفق شويد، مگر اين‌كه مهارت كاري را كه مي‌خواهيد انجام دهيد،‌ داشته باشيد.

مي‌توانيد هميشه خوشبين باشيد. شما واقعا نمي‌توانيد هر لحظه از روز دقيقا فكرتان را كنترل كنيد و مراقب افكار منفي‌تان باشيد. اين كار تقريبا ناممكن است. شما نبايد خود را براي داشتن افكار منفي تنبيه كنيد.‌ به اين ‌ترتيب قادر خواهيد بود كه اين چرخه را متوقف كنيد.

بازي‌هاي ذهني شما را باهوش‌تر مي‌كند. ‌بازي‌كردن با بازي‌هاي ذهني‌ همچون سودوكو شما را تنها در اين بازي يا يك بازي بسيار شبيه به آن باهوش‌تر مي‌كند.

شما باهوش‌تر از متوسط افراد جامعه هستيد. تحقيقات نشان داده، حدود 70 درصد افراد فكر مي‌كنند باهوش‌تر از ميانگين جامعه هستند. در حالي كه اين گونه نيست. تحقيقات روان‌شناسان نشان مي‌دهد‌ 70 درصد افراد هر جامعه‌اي داراي هوش متوسط‌ (بهره هوشي 90 تا 110) هستند.

شما مي‌توانيد چند كار را بخوبي با هم انجام دهيد. انجام دو كار با هم در يك زمان به معناي آن است كه توجه كمتري به هر يك از آنها داريد. در واقع غيرممكن است كه شما بتوانيد چند كار را با هم به طور همزمان بخوبي انجام دهيد.

 

 



فقر از نگاه یک اندیشه
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->


 

  اسلام بر خلاف مذاهب توجیه کننده ی دیگری که  فقر را مناسبات زندگی اجتماعی میدانند، بزرگترین آموزش یافته ی مکتبش ابوذر میگوید: “وقتی فقر وارد خانه ای میشود، دین از درب دیگر خارج میشود” و یا پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) که بنیانگذار مکتبی است که همه ما مسلمانان به آن اعتقاد راسخ داریم چه شیوا و ساده بیان فرموده است: “من لا معاش له لا معاد له” کسی که زندگی مادی ندارد زندگی معنوی هم نخواهد داشت. چون؛ شکم خالی هیچ ندارد، جامعه ای که دچار کمبود اقتصادی و مادی است مسلماً کمبود های معنوی بسیاری خواهد داشت و آنچه را که در جامعه های فقیر، آنرا اخلاق و مذهب می نامند، متاسفانه معنویت در آن جایی ندارد.

 

میخواهم بگویم؛ فقر همه جا سر میکشد …

 

فقر ، گرسنگی نیست، عریانی هم نیست …

 

فقر ،حتی گاهی زیر شمش های طلا خود را پنهان میکند…

 

 فقر ، چیزی را “نداشتن” است ؛ ولی آن چیز پول نیست ؛ طلا و غذا هم نیست …

 

فقر ، ذهن ها را مبتلا میکند …

 

فقر ، اعجوبه ایست که بشکه های نفت در عربستان را تا ته سر میکشد …

 

فقر ، همان گرد و خاکی است که بر کتابهای فروش نرفته ی یک کتابفروشی می نشیند …

 

فقر ، تیغه های برنده ماشین بازیافت است که روزنامه های برگشتی را خرد میکند …

 

فقر ، کتیبه ی سه هزار ساله ای است که روی آن یادگاری نوشته اند …

 

فقر ، پوست موزی است که از پنجره یک اتومبیل به خیابان انداخته میشود …

 

فقر ، همه جا سر میکشد …

 

فقر ، شب را “بی غذا”  سر کردن نیست

 

فقر ، روز را “بی اندیشه” سر کردن است …

     

                      یادت همیشه زنده وراهت همواره مستدام ای شمع روشن در یادها علی شریعتی                               

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 



عاشوراازنگاهی دیگر
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->



  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->



قدر لحظه ها
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

امروز او درگذشت، کسی که هزار سال زیست..

دو روز مانده به پایان جهان تازه فهمید که هیچ زندگی نکرده است، تقویمش پر شده بود و تنها دو روز، تنها دو روز خط نخورده باقی بود.
پریشان شد و آشفته و عصبانی نزد خدا رفت تا روزهای بیشتری از خدا بگیرد،
داد زد و بد و بیراه گفت، خدا سکوت کرد،
جیغ زد و جار و جنجال راه انداخت، خدا سکوت کرد،
آسمان و زمین را به هم ریخت، خدا سکوت کرد،
به پر و پای فرشته ‌و انسان پیچید، خدا سکوت کرد،
کفر گفت و سجاده دور انداخت، خدا سکوت کرد،
 
دلش گرفت و گریست و به سجده افتاد، خدا سکوتش را شکست و گفت: "عزیزم، اما یک روز دیگر هم رفت، تمام روز را به بد و بیراه و جار و جنجال از دست دادی، تنها یک روز دیگر باقی است، بیا و لااقل این یک روز را زندگی کن."
لا به لای هق هقش گفت: "اما با یک روز... با یک روز چه کار می توان کرد؟ ..."
خدا گفت: "آن کس که لذت یک روز زیستن را تجربه کند، گویی هزار سال زیسته است و آنکه امروزش را در نمی‌یابد هزار سال هم به کارش نمی‌آید"، آنگاه سهم یک روز زندگی را در دستانش ریخت و گفت: "حالا برو و یک روز زندگی کن."
او مات و مبهوت به زندگی نگاه کرد که در گودی دستانش می‌درخشید، اما می‌ترسید حرکت کند، می‌ترسید راه برود، می‌ترسید زندگی از لا به لای انگشتانش بریزد، قدری ایستاد، بعد با خودش گفت: "وقتی فردایی ندارم، نگه داشتن این زندگی چه فایده‌ای دارد؟ بگذارد این مشت زندگی رامصرف کنم.."
آن وقت شروع به دویدن کرد، زندگی را به سر و رویش پاشید، زندگی را نوشید و زندگی را بویید، چنان به وجد آمد که دید می‌تواند تا ته دنیا بدود، می تواند بال بزند، می‌تواند پا روی خورشیدبگذارد،میتواند....
او در آن یک روز آسمانخراشی بنا نکرد، زمینی را مالک نشد،مقامی را به دست نیاورد اما ...
اما در همان یک روز دست بر پوست درختی کشید، روی چمن خوابید، کفش دوزدکی را تماشا کرد، سرش را بالا گرفت و ابرها را دید و به آنهایی که او را نمی‌شناختند، سلام کرد و برای آنها که دوستش نداشتند از ته دل دعا کرد، او در همان یک روز آشتی کرد و خندید و سبک شد، لذت برد و سرشار شد و بخشید، عاشق شد و عبور کرد و تمام شد.
اودرهمان یک روززندگی کرد.
فردای آن روز فرشته‌ها در تقویم خدا نوشتند:
"امروز او درگذشت، کسی که هزار سال زیست!"
زندگی انسان دارای طول، عرض و ارتفاع است؛ اغلب ما تنها به طول آن می اندیشیم، اما آنچه که بیشتر اهمیت دارد، عرض یا چگونگی آن است
امروز را از دست ندهید، آیا ضمانتی برای طلوع خورشید فردا وجود دارد!؟

 



  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->



  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->



  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->